Dört mevsimin yaşandığı Anadolu topraklarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tatlarının başında reçel geliyor. Peki, reçelin sırları neler?.
Kış için nefis reçeller hazırlamanın zamanı geldi. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçin... Geleneksel Türk mutfağında ayrı bir yeri bulunan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir reçel. Üstelik dört mevsimin yaşandığı Anadolu topraklarında tazecik meyvelerden reçel yapmanın da keyfi bir başkadır. Vişne, erik, çilek, kayısı, şeftali... Aklınıza gelebilecek her meyveden reçel yapmak mümkündür. Hatta son yıllarda aklınıza gelmeyecek sebze ve kuruyemişlerden bile reçel yapılmaktadır. Mesela patlıcan reçeli ya da 2006 yılından bu yana Gaziantep'te üretilen Antep fıstığı reçeli... Peki, bu reçelleri nasıl yapacak ve hangi şartlarda saklayacaksınız? Yaz sonuna doğru çarşıdan, pazardan oldukça ucuz fiyatlarla alabileceğiniz meyvelerden reçel yapmanın birkaç püf noktası da vardır tabii ki...