Oral etkenler (ağızdan kaynaklanan etkenler)
* Kötü ağız hijyeni veya ilerlemiş dişeti hastalığı, çürükler gibi dental veya periodontal problemler.
* Kirli protezler, apareyler, hatalı dental restorasyonlar ve gıda birikim alanları.
* Dilde aşırı bakteri kolonizasyonu.
* Azalmış tükürük akımı, ağız kuruluğu (kserostemi)
Ağız dışı etkenler
* Kafein, sigara ve bazen içki kullanımı önemli nedenler.
* Ağız kuruluğuna yol açan antikolinerjikler, antidepresanlar, diüretikler, antiparkinson ve kemoterapötik ajanlar.
* Şeker hastalığı, mide problemleri, karaciğer hastalıkları, boğaz enfeksiyonları, sinüzit gibi birçok sistemik hastalık...
* Vitamin ve mineral eksikliği. Örneğin A vitamini, B12 vitamini, demir veya çinko eksikliği ağızda kurumayla birlikte mukozada fissürleşmeye yol açar ki bu da gıda ve doku artıklarının tutunmasına dolayısıyla halitozise katkıda bulunur.
* Bir çok gıda ve içecekler özellikle sarımsak ve soğan geçici ağız kokusu yapabilir.