Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Mayıs 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Pastırmanın yolculuğu
Pastırma fabrikası tertemiz göründü
Pastırmalı yumurtayı nasıl pişirmeli?
Et dinlenme tesisleri
Sucuk, salam sosisin kardeşliği

Et dinlenme tesisleri



Şimdi aklımda kalanlarla bu yolculuktan size de sırlar açayım... Eti önce dinlendiriyorlarmış.
* Nasıl dinlenir ki et?
İnsan gibi. Soğuğunu ayarlayıp beklerim birkaç gün.
* Sonra ne yaparsın?
Tuzlarım ki kokmasın. Pastırmalık etler ipe takılır, kenarları düzeltilir işlem başlar.
* Başlat o zaman.
Tuzlamaya başlamadan önce, her parça pastırma etine kesikler yapılır.
* Tuzlama bitince ne olacak?
Hemen bir şey olmaz. Bunlar en az 1 gün 1 gece bekleyecek.
* Bitti diyelim tuzlama faslı. Sabrın da bitti ağabey. Ya bizim yerimizde olsan nideceen?..
Sonra boool suyla yıkarız. İmalat yerlerimizin güneş alan kısımlarında askılıklara asarız. Burada birbirlerine değmeyeler. Sıcak havalarda 3 gün 6 gün arası, soğuk, karlı havalarda 1 hafta 10 gün bekler askıda.
* Erciyes'in havası önemli mi?
Tadı veren odur zaten.
* Toplayın artık şunları...
Yooo, güneş battıktan sonra toplanır ve sabaha kadar bekletilir. Sonra bunları ağırlıkların altına, pireslenmeye bırakırız. Etleri üst üste istif ederken bir sıra enine, bir sıra boyuna getiririz. Denkleme deriz buna.
* Bitti mi ağır kısmı işin?
Daha yeni başladık ağam. Sonrasında terli kurutma için açık havadaki güneş gören askılıklara asarız. Yine 1 gün 1 gece bekler orada zavallıcıklar.
* Artık hiç bozulmaz mı?
Bunu engellemek için çemen çekeriz üstüne. Çemen dediğimiz çemen otu tohumlarının unu, toz kırmızı biber, kıyılmış veya dövülmüş sarımsak ve su katılarak elde edilen hamur kıvamında bir karışım.
* Tadı gelsin diye mi sırf?
Hayır zamanla mikroplar bakteriler üremesin diye. Çemenleme sayesinde hem pastırma etleri kurumaz hem bozulmaz.
* Böcek filan gelmiyor mu askılara?
Çemeni delen, gelen böcek yok alemde.
* Bitti mi?
Bitmedi daha mangal yapıp yiyecez aşağıda (gülüşmeler)




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Günlük tutarak incelinHayalleriniz gerçek olsun
Yasakta 1 hafta nasıl geçti?Her şey Siren'den
İşimiz bukelamun olmakPastırmanın yolculuğu
Çimler üzerinde 12 saat...Efsane geri döndü
Gizli Kadınlar Örgütüİstanbul'da bir yıldız!
Orta yaşlı erkeklerin...Altını ıslattığı için kızmayın
İlaç kullanımı çözüm olabilirGünün mönüsü
GÜNCEL
Dosyası Dosyası kabarık
Hayırseverlerin arazilerini kendi üzerine yapan CHP'li Başkan...
Dikkat! Kene şehirde
Facebook'tan intikam
Aşk üçgeni cinayeti
Kime inanalım?
Vatandaş'tan vurgun
Mavi bebek, kara dava
SPOR
Zico Zico defteri kapanmadı
Teknik direktör konusunun pazartesi günü netlik kazanacağını söyleyen...
Arda'yı bizden kimse alamaz
Sammer bombası
Özer çalımı!
Millilere özel tim
Terim için sıradalar
Bombalar patlıyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 26°C 18°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 14°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 29°C 16°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 19°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 27°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.960,990 D:% -1,94
DOLAR S: 1,241 D:% -0,32
EURO S: 1,955 D:% -0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi