Feyza Bayraktar, besin günlüğünü ve faydalarını şöyle anlatıyor: "Kişi o gün neler yediğini, nerede yediğini, saat kaçta yediğini, yerken ne hissettiğini tek tek her gün günlük tutar gibi yazmalı. Böylece hem yazarken hem de daha sonra dönüp okuduğunda farkındalığı artacaktır" Mesela: 'Akşam 22.00. Mutfaktayım iki tane çikolata, kuruyemiş yedim. Nasıl hissediyorum? Eşimle kavga ettim moralim bozuk. Ne düşünüyorum? Bir şey düşünmek istemiyorum, moralim çok bozuk' şeklinde yazılmalı. Bu insanın farkındalığını arttırır ve bir süre sonra otomatikman yerken kişi 'Ben şu an eşimle kavga ettim, kendimi kötü hissediyorum. Bunun çözümü yemek yemek değil, o yüzden buna ne gibi bir çözüm üretebilirim?' diye düşünmeye başlayacaktır."