2 yılda hazırlanan 'Biyometrik Diyet', kişiye özel mönülerle ömür boyu sürecek kalıcı inceliği hedefliyor. Yaza girmeden 'Biyometrik Diyet'i okuyun.
***
İnan ve zayıfla
Yaz gelirken fazla kilolarınız yine canınızı mı sıkmaya başladı? Öncelikli yapmanız gereken; kilolarınızı istediğinizde verebileceğinize inanmak! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve ekibi; kalıcı inceliğin sırrını paylaşıyor....
İşin sırrı kolay gibi gözükse de aslında hiç de göründüğü gibi değil. Zira kilo alıp vermekle ilgili olumsuz deneyimler, yaşama alışkanlıkları, yoğun iş yaşamı gibi engeller, isteğinizi ve inançlarınızı fazlasıyla kırıyor. İşte burada devreye Prof. Dr. Osman Müftüoğlu liderliğindeki "Yaşasın Hayat" ekibi giriyor.
'İNCELTME TAKIMI'
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun kurduğu Yaşasın Hayat Kliniği Beslenme ve Kilo Yönetimi Enstitüsü'nde 2 yıldır geliştirilen "Biyometrik Diyet Programı" bir türlü verilmeyen fazla kilo kabusuna, kalıcı çözüm getirmesi sağlanmış. Bu iddialı programın gerçekleşmesi için bir takım çalışması yürütülüyor. Kaptanlığını Prof. Dr. Müftüoğlu'nun yaptığı takımda; bir beslenme uzmanı, aile hekimliği uzmanı, egzersiz uzmanı ve davranış değişikliği uzmanı bulunuyor. Programın ilk amacı; sağlığa zararlı yağlardan vücudun arındırılması. Kişiye özel belirlenen bir programla vücudun bel, kalça ve diğer bölgelerinde biriken yağların kalıcı olarak yok edilmesi sağlanıyor.
KİŞİYE ÖZEL DENGELİ BESLENME
Genel olarak bakıldığında Biyometrik Diyet planını uygularken, günlük toplam kalori tüketiminde yüzde 25-40 oranında bir sınırlama yapmak ve günde ortalama 150-250 kalorilik ek bir fiziksel faaliyette bulunmak yeterli oluyor. Besin dengesi yüzde 30 yağ, yüzde 50 karbonhidrat, yüzde 20 protein olarak planlanıyor. Karbonhidrat kaynakları tam tahıl, bakliyat, sebze, meyve gibi doğal olanlardan seçiliyor. Şekerlemeler, şekerli besinler, tatlılar biraz sınırlanıyor, beslenme aralıkları kısaltılıp ara öğünlerle diyet keyifli bir hale getiriliyor. Ancak tüm bu değerler kişiden kişiye göre değişiyor. Çünkü herkesin besin değerlerini yakma derecesi farklı olabiliyor. Bu yüzden de diyet menüsü beslenme uzmanı tarafından kişiye özel olarak hazırlanıyor.
'İLK KURAL İNANMAK'
Ekibin beslenme uzmanı Uzman Diyetisyen Süheda İmamoğlu kişiden kişiye değişen sağlıklı ve dengeli beslenmeyi şöyle bir örnekle açıklıyor: "Örneğin bir kişinin kahvaltıda bir kepekli ekmek yemesi uygunken bir başka kişinin mutlaka simitin yanında peynir de yemesi gerekiyor. Peynir yemezse diyetin temelerinin dayandığı dengeli beslenme bozuluyor, diyetin başarısı riske giriyor." Fazla kilolarınverilmesini engelleyen en büyük faktör, diyeti bozmak. Bu noktada devreye giren Davranış Değiştirme Uzmanı İlknur Yılmaz diyet yapan kişilere düşünmeyi öğretiyor.