Bayram süresince dikkat edilmesi gereken noktalar; Mutlaka 3 öğün yemek yiyin. Güne mutlaka kahvaltı ederek başlayın. Size verilen ikramlardan küçük miktarlarda tüketin. İkram edilen hamur tatlıları ve çikolata yerine sütlü tatlıları ve meyveleri tercih edin. Ziyaretlerde açık çay tercih edin ve günde 1 fincan kahveyi geçmeyin. Çay, kahvenin aşırı tüketilmesi uykusuzluk, mide rahatsızlıkları ve ritm bozukluklarına neden olabilir. Kebap, kuzu şiş, pirzola gibi etleri yavaş ve düşük ısıda pişirin. Mutlaka yanında çoban salata veya taze nane- maydanoz tüketin. Kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durun. Bol taze sebze ve kabuklu meyve tüketin. Günde 6-7 su bardağı ılık su tüketin. Tatili değerlendirerek bol fiziksel aktivite yapın. Etlerin yanında asitli, gazlı içecekler yerine ayran-yoğurt-cacık tercih edin. Etleri mutlaka az miktarda tahıllarla (kuskus, bulgur, esmer pirinç) ve bol taze sebze ile yemeğe dikkat edin. Kalp sağlığınızı korumak için haftada 2 kereden fazla kırmızı et tüketmemeye özen gösterin.