YAPILIŞI: Bulguru bir kaba koyup üzerine bir miktar su ilave ederek her yerini ıslatıp dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp kıymayla karıştırın; içerisine bulguru, tuzu ve karabiberi de ilave edip iyice yoğurun. Hazırlanmış karışımdan elinizi ıslatarak irice fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayın, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Tencereye su ile biraz tuzu koyun ve kaynatın. Kaynayan suya köfteleri ekleyin 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Yumurtanın sarısını ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırpıp içine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ilave ederek ılıtın. Yumurta limon karışımını tencereye azar azar eklerken yemeği sürekli karıştırın. Beş dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
TERBİYELİ KÖFTE Malzemeler: Yağsız kıyma: 300 gr Soğan: 2 orta boy Maydanoz: demet Bulgur: 6 yemek kaşığı Yumurta sarısı: 1 adet Su: 5 su bardağı Limon: 1 adet Tuz: 1 tutam Karabiber: 1 tutam