Mehmet Baltalı'nın yaptığı küçük uyarılar hayatınızı kurtarabilir.
* Yağsız et , kümes hayvanları ve balık günde toplam 150 gr; 2 porsiyonda tüketilmelidir.
* Restoranlarda porsiyon 150 gr yağsız dana eti pişmeden önce görülmeli ve tüm yağlar temizlenmelidir.
* Kalp hastalığı olmayanların kırmızı eti hayatlarından çıkarmaları gerekmez. Ancak kalp hastaları kesinlikle kırmızı et yememelidir.
* Salam, sosis, sucuk, pastırma gibi işlenmiş etler, yüksek oranda doymuş yağ ve tuz içerdiğinden yenmemelidir.
* Tavuk ve hindi yağsız et içeriği bakımından tercih sebebidir. Ancak deri ve yağları ayrılmalıdır; kırmızı et yerine yenebilir; kızartmadan yenmelidir.
* Balık doymuş yağ oranı düşük, kalbe faydalı omega-3 yağ asidi oranı yüksek bir besindir. Tercihen kızartılmamalı, eğer kızartılacaksa çok az yağ kullanılmalıdır.