Gazete fiyatına
Dünyada, ismi büyük gazetecilerin önemi artıyormuş. Okuyucu artık tarafsız yazı değil, taraflı yazı istiyormuş. İsmi büyük gazeteci nasıl oluyor? Her iktidarın paçasına yapışıp, "Para için her şeyi yaparım, para için her şeyi yapanlara taparım!" demekle mi? Yoksa kendi çıkarlarına sarmaşık olmakla mı?
***
Dünyada "İsmi büyük gazeteci" denildiği zaman, erdemli, namuslu, gazetecilik kastedilmiştir. Şöhreti büyük değil. Ayrıca bazı gazetecilerin adını büyük yapan gazeteleridir. Yazdıkları değil. Onlar demode olmaktan korkan büyük modacılar olarak, her çağa uyuyorlar. Taraf olmak ne ki!
***
Evet, taraf olanı seviyor okuyucu. Kendisinden taraf olanı... "Eğer istediğim gibi yazmazsan, seni okumam" diyor. "Gazeteni de satın almam!" Çünkü şöhreti büyük yazardan edindiği en anlamlı alışkanlık, paralı şantaj! Bütün değerleri tehdit ederek büyük yazar olanların okuyucuları da kendisine yakışacaktır elbet. Bir ülkede gazetecilik, güvenilmeyen meslekler sıralamasında neden önlerde sanıyorsunuz?
***
Dünyanın hiçbir ülkesinde, gazetecilik mesleği bizim ülkemizdeki kadar "kullanışlı" değildir. Bizim okuyucular "kimin ne mal olduğunu" herkesten iyi biliyor. Politikacılarla alışveriş yapan ismi büyük yazarları kendi taraflarına çekerken, bir gazete fiyatına harika bir oyun oynuyorlar. "İstediğimi yazmazsan seni okumam!" Nerede eski büyüklük? Nerede okuyucusuna ceket ilikleten saygı?
***
Akşamla güneşin Battığı yerde Gözyaşını gizler Bir soluk perde Bir çift sevdalı göz Yollara bakar Hâlâ beni bekler Pencerelerde Elinde sararmış Solmuş bir resim Camlara yazılmış Eski bir isim Her sabah bir umut Her gün merasim Hâlâ beni bekler Pencerelerde Hakkı YALÇIN
***
Mutluluk Takvimi 28 Mart 2007 * Birini uğurlarken araç kaybolana kadar el salla... * Tuzu az kullan... * Caz müziği dinle...
***
İlk tanıdığımda namuslu bir genç kızdı İstanbul! Şimdi konsomatris!