DOÇ. Dr. Kaan Kırali beslenme alışkanlıklarının kalp hastalıklarında önemli olduğuna dikkat çekerek; "Ayaküstü (fast-food) gıdalar tuzlu, karbonhidratlı, yağlı ve kollestrolü yüksek besinler olduğu için metabolizmaya yük bindiriyor. Sonucunda da kalp damar hastalıkları, damar sertliğinin başlaması ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor" dedi. Bu alışkanlıklardan kaçınmanın mümkün olmadığını belirten Kırali, "Hayat şartları fast-food beslenmeye dönmelerine neden oluyor" diye konuştu. Bu nedenle insanların sebze ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Kaan Kırali, şu önerilerde bulundu: "İki haftada bir kırmızı et yenilebilir. Besinler ne kadar çok çiğnenirse onlardan faydalanma artar. Yavaş yemek, doyma hissi verir ve şişmanlık problemi olmaz."