Patatesli Gül Börek HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp soyun, küçük küçük doğrayın. Kıyılmış soğanları yarım bardak sıvı yağ ile kavurun. Patatesleri ekleyip karıştırın. Maydanoz, tuz, karabiberi ilave edin. 1 yufkayı masaya yayın, üzerine sıvı yağ sürün. İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üstüne kapatın. Ortadan ikiye kesin. Malzemeyi dört eşit parçaya bölün. Yufkanın düz kenarına, patatesli karışımı koyup, rulo şeklinde sarın ve kıvırarak çevirip gül şekline getirin, tepsiye yerleştirin. Aynı işlemi, diğer yufkalar için de tekrarlayın. Üstlerini kapatacak şekilde soğuk suyu dökün. 2 saat süreyle buzdolabında bekletin. Böreklerin sularını süzüp yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yağ sürün. Sıcak fırında (150 derece) 1 saat pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 adet yufka * 4 adet orta boy patates * 2 baş soğan * Yarım demet maydanoz * Tuz, karabiber * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 şişe çok soğuk su