HAZIRLANIŞI Su hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. Devamlı karıştırarak suyu ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Ocağı kısın, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada 4 kaşık tereyağını küçük bir tavada eritin. Nane ekleyip karıştırın. Çorbanın tuzunu ayarlayıp kaselere paylaştırın. Üzerine yağda kızdırılmış naneyi gezdirin. Çorbayı hazırlarken, yoğurt yerine 1 litre ayran 1 litre su olarak kullanabilirsiniz.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1.5 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta * 1 çay bardağı pirinç * 2 su bardağı yoğurt * 2 litre soğuk su * 3 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı nane, tuz