Peynirli Biftek HAZIRLANIŞI Bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biftekleri kızartın ve tencereye yayın. Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşıncaya kadar pişirin. Bifteklerinizi fırın kabına alın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp bir kenara alın. Patatesleri haşlayıp püre yapın ve etlerin üzerine yayın. 200 derecelik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyuncaya kadar, 20-25 dakika fırında tutun. Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.
MALZEMESİ (8 kişilik) * 1 kg biftek * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 adet patates, haşlanmış ve ezilmiş * 1.5-2 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı tuz * tatlı kaşığı karabiber * 150 gr dil peyniri