HAZIRLANIŞI Pirinci ayıklayıp, yıkayın. 4 su bardağı su ile tencereye koyun. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu, sütü, yumurta sarısını ve limon suyunu çatalla çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alın. Sütlü karışıma ilave edin. Yavaş yavaş tencereye ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, ateşten alın. 1 çorba kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip, nane ve maydanozla servis yapın.
MALZEMESİ (5 kişilik) * 1 kahve fincanı pirinç * 4 su bardağı su * 1 su bardağı süt * 1 kaşık un * 1 kaşık tereyağı * 1 limon suyu * 1 yumurta sarısı * Nane, maydanoz, kırmızıbiber