HAZIRLANIŞI Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun. Üzerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber ekleyin. Tavuğu sebze ve sosla servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 adet tavuk budu * Tuz, karabiber * 300 ml barbekü sosu veya ketçap * 500 gr kereviz sapı * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * Şeker, 1 tatlı kaşığı sirke