Baharatlı Pilav HAZIRLANIŞI Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ilave edin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde katın. 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 30 dakika süreyla pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesleri iyice yıkayıp ayıklayın. Bir tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp, tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı, kızarttığınız karides eşliğinde servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 soğan, 2 diş sarımsak * 3 çorba kaşığı sıvı yağ * Karabiber, tuz, maydanoz * Kırmızı toz biber, safran, Hint cevizi * 250 gr soyulmuş domates * 200 gr pirinç, limon suyu * 1.5 su bardağı et suyu * 6 adet jumbo karides