HAZIRLANIŞI Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak, kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. 1 kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. 1 bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşten almadan 2 dakika kadar önce kıyılmış dereotunu serpin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 kg bakla * 1 baş soğan * 1 demet dereotu * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı toz şeker * 1 adet limon * Yarım su bardağı ayçiçek yağı * Yeterince tuz