HAZIRLANIŞI Kıymayı yağ, tuz ve soğanla kavurun. Biberleri ve ceviz içini ilave edin sonra soğumaya bırakın. Dış malzeme için tüm malzemeyi karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir parçayı elinizle içi oyuk yuvarlak yapın. İçlerine iç malzemeden doldurun ve yuvarlayıp kapatın. Tencerede yağı eritin. Salça ve su ilave edin. Kaynayınca tuz ekleyip, köfteleri 5-10 dakika bu suda haşlayın.
MALZEMESİ (8 kişilik) * İçi için: Yarım kg kıyma * 5 adet soğan, tuz * Pul biber, karabiber * 100 gr ceviz içi * 1 paket margarin * Yeterince tuz * Dışı için: 250 gr ince bulgur * Yarım kg iki kere çekilmiş yağsız kıyma * Biraz tuz, 1 adet soğan * 1 tatlı kaşığı salça * Sos için: 1 tatlı kaşığı salça * 1 çorba kaşığı margarin * 1.5 su bardağı su, tuz