HAZIRLANIŞI Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilimlere ayırın. Küçük bir tencereye şeftalileri koyup, üzerine 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı toz şeker ilave ederek 3-4 dakika pişirin. Çukur bir tencerede mısır nişastası, irmik, toz şeker ve sütü karıştırarak pişirin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız karışımı düz bir kalıba döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini şeftali, muz dilimleri ve vişne ile süsleyin. Tatlıyı dilimleyip servis yapın. Not: Şeftalilerin dağılmaması için sert şeftali kullanın ve 3-4 dakikadan fazla pişirmeyin.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 2 şeftali * 1 adet muz * 15-20 dondurulmuş vişne * 3 çorba kaşığı nişasta * 10 çorba kaşığı irmik * 5 su bardağı süt * 1 su bardağı toz şeker