Pirinçli Güveç HAZIRLANIŞI Salamı ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi doğrayın. Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberi ilave edip kavurun. Pirinci salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Domateslerin doğrayın. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika. pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın.
MALZEMESİ (2 kişilik) * 1 su bardağı Amerikan pirinci * 3 çorba kaşığı soya yağı * 350 gr salam, 200 gr sosis * 1 soğan, 1 diş sarımsak * 1 salçalık kırmızı biber * 200 gr domates * 2 su bardağı tavuk suyu * 12 siyah zeytin * 1 çay kaşığı tuz, karabiber