HAZIRLANIŞI Kabağı soyarak, çekirdekli kısımlarını alın ve kuşbaşı doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın ve margarinle kavurun. Kabağı karıştırarak kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10 - 12 dakika kadar pişirin. Bu karışımdan 3 çorba kaşığını ayırıp kalanını püre haline getirin. Çorbaya tam yağlı sütü, tuz, karabiber ve tarçını ilave edin. Süzgeçten geçirip tekrar ısıtın. Tost ekmeğini doğrayın ve teflon tavada yağsız kavurup kıtır haline getirin. Çorbayı kabak, nane ve kıtırlarla süsleyin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 limon, 1 soğan * 500 gr kabak * 50 gr margarin * Yarım litre et suyu * 400 ml süt * Tuz, karabiber, taze nane * Bir miktar tarçın * 3 dilim tost ekmeği