|
Lezzet sofrası
Portakallı Krema HAZIRLANIŞI Portakalların suyunu sıkın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Labne peynirini portakal suyu, yoğurt, pudra şekeri ve likörle karıştırın. Jelatini ıslak bir şekilde küçük, sıcak bir tencerede eritin. Labne peynirli karışımdan 3-4 çorba kaşığı tencereye katın. Artan labne peynirli karışıma yavaşça ekleyin. Karıştırıp soğumasını bekleyin. Krem şantiyi hazırlayın. Labne peynirli karışım jöleleşmeye başladığında krem şantiyi ekleyin. Karışımı kaselere paylaştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Servisten önce, erik marmeladını ısıtıp süzgeçten geçirin. Marmelatı kremanın üzerine gezdirin. Nane yaprakları ve acıbadem kurabiyeleri ile süsleyin.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 2 portakal * 4 yaprak jelatin * 500 gr labne peyniri * 200 gr yoğurt * 50 gr pudraşeker * 2 cl portakal likörü * 200 gr krem şanti * 6 çorba kaşığı erik marmelatı * Nane yaprağı * Acıbadem kurabiyesi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HAVA DURUMU |
|
|
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Açık 15 C |
| |
|
ANKARA - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 10 C |
| |
|
IZMİR - Par. Bul. 30 C,Açık 14 C |
| |
|
ANTALYA - Açık 29 C,Açık 18 C |
| |
|
ADANA - Açık 31 C,Açık 19 C |
| |
|
|
|
|
|
EKONOMİ |
|
IMKB E: 38.593,470 D:% 5,07 |
| |
|
DOLAR S: 1,540 D:% 0,00 |
| |
|
EURO S: 1,963 D:% -0,15 |
|
|
|
|
|
AKTÜEL |
|
|
|
GÜNE BAKIŞ |
|
|
|
EKONOMİ |
|
|
|
MAGAZİN |
|
|
|
|
|
|
|