HAZIRLANIŞI Etleri 15 dakika haşlayın. Zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak, havuç, kereviz sapı ve bezelyeleri ekleyip yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Un ve köriyi katın, 1 dakika daha pişirin. Ateşi kısarak önce etleri katın, sonra yavaş yavaş piliç suyunu ilave edin ve tuzunu ekleyin. Sürekli karıştırarak 8-10 dakika kalınlaşana kadar pişirin. Kremaya 2 çorba kaşığı sirke ekleyin. Maydanoz ve dereotu ile birlikte çorbaya katın. Karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 750 kuşbaşı piliç eti * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 soğan, 2 diş sarımsak * 2 büyük boy havuç * 2 su bardağı bezelye * 4 kereviz sapı * 3 çorba kaşığı un, tuz * 1 çorba kaşığı köri, dereotu * 7.5 su bardağı su, maydanoz * 1 su bardağı ekşi krema (Normal kremaya 2 çorba kaşığı sirke katın.)