HAZIRLANIŞI Patlıcanların sap ve uçlarını kesin ve içini oyun. Kıymayı bir kaba alın. İçine soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Patlıcanları doldurup tencereye dizin. Sarımsak, tuz ve karabiber serpip 2 bardak kaynar su ekleyin. Hafif ısıda yarım saat pişirin. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 5 orta boy patlıcan * 250 gr orta yağlı kıyma * 3 çorba kaşığı pirinç * 3 orta boy domates * 2 orta boy soğan * 8-10 dal maydanoz * 4-5 diş sarımsak * Kuru nane, tuz, limon * Yarım çay kaşığı karabiber