Vişneli Pirinç Tatlısı HAZIRLANIŞI Pirinci iyice yıkayıp süzgeçte bekletin. Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı toz şekeri aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek arasıra karıştırarak pişirin. Geniş bir cam kaba döküp soğutun. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Küçük bir tencereye aktarın. Süslemek için vişneden bir miktar ayırın. 3 çorba kaşığı şekeri ve çekirdeksiz vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Tatlının üzerine sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Bir süre buzdolabında soğuttuktun. Üzerini vişne taneleri ile süsledikten sonra servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 su bardağı pirinç * 3.5 su bardağı süt * 250 ml krema * 1 tutam tuz * 1 paket vanilya * Yarım su bardağı şeker * Sos için: 1 tatlı kaşığı nişasta * 1 su bardağı su * 250 gr çekirdeksiz vişne * 3 çorba kaşığı toz şeker