HAZIRLANIŞI Şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Toz şekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve suyu 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 5 kahve fincanı su * 5 kahve fincanı un * 4 yumurta * Bir tutam tuz * Kızartmak için Sıvıyağ * Şerbeti için: 2 su bardağı su * 500 gram tozşeker * 1 çorba kaşığı limon suyu