Kıymalı Enginar Hazırlanışı 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Bezelyeyi ilave edin. 7-8 dakika soteleyin. Ocaktan alınca tuz, karabiber, fesleğen ve ince kıyılmış maydanozu katın. Yayvan bir tencereye enginarları dizin. Garnitürlü harcı, ortalarına doldurun. Enginarları aşmayacak şekilde su koyup, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavadan doğranmış dokatesleri 1 çorba kaşığı sıvı yağda pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın, enginarları harcın üzerine yerleştirip servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 6 enginar * 1 havuç, 1 patates * 1 kuru soğan * 1 domates * 1 çay bardağı bezelye * 4 çorba kaşığı sıvıyağ * 300 gram yemeklik kıyma * Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kuru fesleğen * Yarım demet maydanoz