HAZIRLANIŞI Yemeği yapmadan bir gece önce, buğdayı bol su ile ıslatın. Sabah düdükle tencerede haşlayıp iyice süzün. Yoğurt ve suyu karıştırıp buğdaya ekleyin. Çırpma teli yardımıyla bu karışımı iyice çırpın. Karışımı bir tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak, bu karışımı 5 dakika kadar kaynatın. Küçük bir tavada tereyağını iyice eritin. Karışıma naneyi ekleyip iyice karıştırın ve tencereyi ateşten alın. Çorbanın üzerine bu yağ ile nane karışımını gezdirip sıcak bir şekilde servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 su bardağı buğday * 1.5 su bardağı süzme yoğurt * 3-3.5 su bardağı su * 2 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı tereyağı * Nane, tuz