HAZIRLANIŞI Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu karıştırıp, soğutun. Hamur için yumurta ve alabildiğince unu yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Merdaneyle kalınca hamur açın. Parmak eninde şeritler kesin. Derin tavada yağı kızdırın. Şeritleri teker teker tavaya atın. Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Soğuttuğunuz şerbete atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp, servis tabağına alın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 yumurta * Un, sıvı yağ * Şerbeti için: 2 su bardağı su * 2 su bardağı toz şeker * 1 tatlı kaşığı limon suyu * Üzerine: Hindistan cevizi