Domates: İçerdiği likopen etkisiyle güçlü bir antioksidan olup, kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir. Domates suyu ve salçası da aynı bileşenleri içerir.
Fındık ve ceviz: Damarları koruyan E vitamini içerir. Cevizde ayrıca kalbi koruyucu omega-3 yağ asitlerini de vardır.
Balık: Haftada 2 kez balık yenilmesi kalp hastalıklarından korunmada önemlidir.
Yeşil çay: İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde, kolesterolün damarlarda birikmesini, dolayısıyla damar tıkanıklığını önler.
Soğan ve sarımsak: Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir."
Üzüm: Özellikle çekirdeğiyle birlikte tüketilen siyah üzüm, içerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde, kalp hastalıklarından korunmada etkilidir.