Cevizli Revani HAZIRLANIŞI Önce yağ, yumurta, şeker, sütü çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve cevizi daha sonra ekleyin. İyice karıştırdaktan sonra yüksek kenarlı cam bir kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, 45 dakika pişirin. Şerbetini hazırlamak için 4 su bardağı şeker ile 4 su bardağı suyu, 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Revaniyi fırnadan alıp soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbetini çekince, dilemleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 3 yumurta * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı sıvı yağ * 1 su bardağı şeker * 1 su bardağı ceviz * 1 çay kaşığı karbonat * 2 su bardağı irmik * 1 su bardağı un * Şerbeti için 4 su bardağı şeker * 4 su bardağı su, limon