Bamyalı Piliç HazırlanışıBamyaların başlarını külah biçiminde kesip, limonlu suda iyice yıkayın. Tencere alın, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ve sirke ilave ederek harlı bir ateşte bir taşım kaynatıp süzün. Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp, enlemesine dilimleyin. Margarinle küp doğranmış tavuk göğsünü pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Bir tencereye bamyaları ve piliçleri dizin. Tuzunu, karabiberini, tavuk suyunu ve limon suyunu ilave edin. Ortasına domatesleri ve sivribiberleri koyup, hafif ateşte pişirin.
MALZEMESİ (8-10 kişilik) * 800 gr bamya, limon * 4 sivri biber * 2 bardak tavuk suyu * Yarım bardak sirke * 1 soğan, tuz * 3 kaşık margarin * 2-3 adet domates * 1 piliç göğüs eti * 1 sarmısak, karabiber