HAZIRLANIŞI Havucu rendeleyin. Taze soğanları, dereotunu ve naneyi kıyın. Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın. Yayvan bir tencerede margarinle arpa şehriyeleri kavurun. Yıkanmış pirinci, havucu ve tuz ilave edip kavurun. Pirinçler saydamlaşınca üzümleri, naneyi, dereotunu ve taze soğanları ekleyip karıştırın Son olarak içine tuz, karabiberi ve suyu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Taze nane ve dereotu ile süsleyin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 3 çorba kaşığı margarin * 1 adet havuç, 3 soğan * Taze nane, dereotu * Yarım su bardağı kuru üzüm * 2 yemek kaşığı arpa şehriye * 3 su bardağı su, tuz, karabiber