Terbiyeli Piliç HAZIRLANIŞI Kuru soğanın 1 tanesini rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Daha sonra rendelenmiş soğanı bir süzgecin içine koyup, bir kabın içine iyice suyunu sıkın. Kalan bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Derin bir kasenin içine soğan suyunu, limon suyunu, yoğurdu, sarımsağı, kimyonı kekiği, tuz-karabiberi alıp karıştırın. Piliçleri bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin. Bir tavaya margarinle sağanları kavurun, sirkeyi ekleyip çektirin. Piliçleri de tavaya alın, kavurarak iyice kızartın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 adet piliç kalça * 3 yemek kaşığı margarin * 2 adet kuru soğan * 4 yemek kaşığı sirke * 2 diş sarımsak, tuz * 4 yemek kaşığı yoğurt * 1 kaşığı limon suyu * Kimyon, kekik, karabiber