Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmeliğe göre, organik ürünleri şöyle ayırt etmek mümkün:
* Nihai ürünün etiketi üzerinde, ürünün adı ve sertifika statüsü, hasat yılı, üretim tarihi, kime ait olduğu ve bu yönetmeliğe uygun olarak üretilmiş olduğu belirtilmelidir.
* Yurtiçinde pazarlanan organik ürünlerin üzerinde, organik ürün logosu kunanılmalıdır. Yetkilendirilmiş kuruluşun adı, kod numarası, sertifika numarası ve logosu bulunmalıdır.
* Ürün içindeki maddeler, ağırlıklarının azalış düzenine göre, liste halinde sıralanmalıdır.
* Ürünün menşei belirtilmelidir.
* Ürünün üretim yeri, üretim ve son kunanma tarihi belirtilmelidir.
* İthal edilmiş ürünlerde Türkçe etiket bilgileri yer almalıdır.