HAZIRLANIŞI Armudun kabuklarını soyup ortadan 2'ye bölün. Çekirdeklerini çıkartın ve orta kısımları oyun. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizin. Balı, 1 çay fincanı su ile sulandırın. Limon suyunu ilave edin ve armutların çukur kısımlarına doldurun. Üzerine birer küp tereyağı ilave edin. Üstüne tarçın ve Hindistan cevizi gezdirin. Folyo ile örtüp, 180 derecelik fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkartın, 10 dakika da üstü açık olarak pişirin.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 6 armut * 3 su bardağı bal * 1 kahve fincanı limon suyu * 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı tarçın