HAZIRLANIŞI Ayıklanmış pirinci tuzlu ılık suda bekletin. 1 kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızartın. Üstlerine gelecek kadar sıcak su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Pirinçleri bol suyla iyice yıkayın. Bir tencerede 3 kaşık margarini eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. 5- 10 dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyip, kavurmaya devam edin. Tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık 5 bardak et suyunu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin.