HAZIRLANIŞI Havuçları yıkayın, hafifçe kazıyarak soyun. 3-4 mm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Soğanları soyup, kıyın. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Soğanları bir tencerede sıvı yağ ile kavurun. Pembeleşince havuçları ekleyin. 2-3 dakika kavurduktan sonra pirinci, tuzu ve şekeri ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave edip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Soğuyunca servis yapın (Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz).
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 kg havuç, tuz * 2 kuru soğan * 1 çay bardağı sıvı yağ * Yarım su bardağı pirinç * 1 tatlı kaşığı toz şeker * Yarım demet dereotu