|
İçli Köfte
HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip soyun. Ufak doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş havucu, dolma fıstığını, kıymanın yarısını, tuz ve baharatları ekleyin ve ocaktan alın. Bir kabın içersine haşlanmış pirinci, kıymanın diğer yarısını, un, bi-ber salçası, közlenmiş patlıcanı, kıyılmış maydanoz ve yumurtaları koyarak yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp, içini parmağınızla oyun. Hazırladığınız malzemeyle doldurup, köfteyi yuvarlayın. Önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp, kızartın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1.5 su bardağı Amerikan pirinci * 3 patlıcan * Yarım kg kıyma, dolma fıstığı * 2 kuru soğan, 2 yumurta * 2 çorba kaşığı tereyağı * Yarım su bardağı zeytinyağı * 2 havuç, 2 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı biber salçası * Maydanoz, baharat, tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HAVA DURUMU |
|
|
ISTANBUL - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 11 C |
| |
|
ANKARA - Par. Bul. 14 C,Par. Bul. 4 C |
| |
|
IZMİR - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 10 C |
| |
|
ANTALYA - Açık 24 C,Açık 14 C |
| |
|
ADANA - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 14 C |
| |
|
|
|
|
|
EKONOMİ |
|
IMKB E: 38.573,710 D:% 0,72 |
| |
|
DOLAR S: 1,357 D:% -0,18 |
| |
|
EURO S: 1,589 D:% -0,35 |
|
|
|
|
|
AKTÜEL |
|
|
|
GÜNE BAKIŞ |
|
|
|
EKONOMİ |
|
|
|
MAGAZİN |
|
|
|
|
|
|
|