Harem Tatlısı HAZIRLANIŞI Pirinci haşlayın. Kaysıları üzerini örtecek kadar su ilave edip, 5 dakika haşlayın. Karanfilleri havanda ezin. Pirince karanfil, 1 bardak çekilmiş ceviz içi, üzüm, tarçın ve 1 çorba kaşığı toz şeker ekleyip, iyice karıştırın. Kayısıları ikiye açıp, içlerini pirinçli karışım ile doldurun. Hazırladığınız kayısı dolmalarını, hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Su ve kalan şekeri kaynatıp, tepsiye dökün. 180 derecelik fırında 5-10 dakika pişirin. Kaymak, çilek ve çekilmiş fıstık ile süsleyin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 çay bardağı pirinç * 1 kg kuru kayısı * 1.5 su bardağı ceviz * 2 kahve fincanı kuru üzüm * 2 adet karanfil, 2 çay kaşığı tarçın * 3 kahve fincanı toz şeker * 1 su bardağı su, 100 gr kaymak, fıstık