Çoban Kebabı HAZIRLANIŞI Eti kuşbaşı doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup, dörder parçaya bölün. Soğanların kabukları soyun ve bütün olarak bırakın. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartkın. Daha sonra küçük küçük doğrayın. Bir güvece veya tencereye et parçalarını, ayıklanmış soğanı, margarini, domatesleri, soyulmuş sarımsakları alıp, yeteri kadar tuz ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Domates ve et suyunu salıp çekince, doğranmış patates ve ılık suyu ilave edin. Üzerine bir kapak kapatıp, kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile süsleyin.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 900 gr koyun eti * 3 çorba kaşığı margarin * 2-3 adet küçük soğan * 2 domates, 4 patates * 10 diş sarımsak, tuz * 1 demet dereotu * 2 su bardağı su