HAZIRLANIŞI Kaynayan suyun içine önce 1 tatlı kaşığı safranı, yeteri kadar tuzu ve 1 çorba kaşığı sirkeyi ekleyin. Sonra makarnayı atıp 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Haşlanmış küp doğranmış havucu, bezelyeyi, ince kıyılmış taze soğanı ilave edip 1-2 dakika çevirin. Ilıdıktan sonra makarnayı içine atın. Ceviz içlerini de ilave ettikten sonra tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerini dereotu ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) 1 paket makarna 6 su bardağı su 1 tatlı kaşığı safran 1 çorba kaşığı sirke 1 soğan, tuz 2 çorba kaşığı tereyağı 1 havuç, 1 su bardağı bezelye 2 dal taze soğan 6 ceviz içi, dereotu