HAZIRLANIŞI Rokayı yıkayın. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla karıştırıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın. Jambonu 1.5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada artan yağda kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkarın. Jambonu da yağda kızartıp, yağını süzün. Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonla servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 200 gr roka * 3 çorba kaşığı sirke * Tuz, karabiber * 1 tutam tozşeker * 2 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı sıvıyağl 100 gr jambonl 200 gr tulum peyniri