Bakliyat Türlüsü HAZIRLANIŞI Soğan ve sarmısağı soyup doğrayın. Havuç ve kerevizi yıkayıp soyun. Havucu halka halka, kerevizi de küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarmısağı 2 çorba kaşığı kızgın yağda kavurun. Köri ile tatlandırın. Önceden haşladığınız fasulye, nohut, havuç ve kerevizi ekleyip kavurun. Tableti ilave edip hepsini 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hindi etini kuşbaşı doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kalan yağı kızdırıp içinde hindi etini kızartın ve yemeğe ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Yoğurt ile servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 soğan, tuz, karabiber * 2 diş sarmısak * 1 kereviz, 2 havuç * 3 çorba kaşığı sıvıyağ * Yarım tatlı kaşığı köri * 240 gr beyaz fasulye * 240 gr nohut * 1 tavuk veya et suyu tableti * 400 gr hindi göğüs * 150 gr süzme yoğurt