Soslu Köfte HAZIRLANIŞI 3 dilim bayat ekmeği suda 5 dakika bekletip kabuklarını çıkartın ve kalan kısmının suyunu sıkın. Kıymayı kaba alıp üzerine ekmekleri koyun. Rendelenmiş soğanları, tuz, karabiber ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Bu kıymadan köfteler hazırlayın. Yumurtayı çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırın ve tavada kızartıp tepsiye sıralayın. Domates salçasını 2 bardak su ile karıştırın. Tepsideki köftelerin üzerine dökün, birer dilim domates koyun. Fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr kıyma * 2 adet soğan * 3 dilim bayat ekmek * 3 adet domates * 3 yemek kaşığı un * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı margarin * 2 yumurta, sıvı yağ