* Pilavınız tane tane ve beyaz olsun: Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız, tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktır. * Pilavı dinlendirin: Pilav pişirdiğiniz zaman, ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine hemen kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin. Kağıt havlu, pilavın buharını çekecektir. Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur görüntüsü olmaz. * Değişik bir pilav için: Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz. Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir. Bunun için pirinçlerin üzerine bir tutam Hindistan cevizi serpin. Pilavın kokusuna bayılacaksınız. * Pilava patlıcan lezzeti: Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz gibi dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Pilavınızdaki patlıcan lezzetine bayılacaksınız.