Rumeli Yemeği HAZIRLANIŞI Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarımsağı, soğanları ve dereotunu kıyın. Yağın içine atıp, çevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp, naneyi ilave edin. Hamur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Küçük parçalar kesin. 1 su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın. Çevirerek kızartın. Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1/2 kg parça et * 1 demet taze soğan * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 demet dereotu * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 demet taze nane * 1 çay kaşığı karabiber, tuz Hamuru için: * 2 adet yumurta * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı nane * 1 su bardağı sıvı yağ * Alabildiği kadar un