Hazırlanışı: Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin. İkiye kesip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin. Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye ekleyin. 20 dakika kaynatın. Balık kafasını çıkartın. Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın. Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın. Yeşil biberleri kıyın. Kornişon turşunun birini küp küp doğrayın. Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin. Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın. Malzemeleri servis tabağına ekleyin. Karidesleri ilave edin. Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın. Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine gezdirin. Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler (5 kişilik): * 1 orfoz kafası *2 havuç, 2 kuru soğan * 3-4 diş sarımsak * 4-5 kokteyl zeytin *2 yeşil biber * 4-5 kornişon turşu *3-4 haşlanmış karides veya midye * 3-4 dal yeşil soğan *4-5 dal dereotu * Tuz, kırmızı pulbiber Hardal sos için: *2 yumurta sarısı * Yarım kahve fincanı zeytinyağı *Yarım limonun suyu * 1 kahve kaşığı toz hardal
Şefin önerisi: Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar, balık salatası için uygundur.