BU diyet yüzde 54 karbonhidrat, yüzde 16 protein ve yüzre 30 yağ içerir.
Bu diyetin en önemli özelliği; günlük alınacak toplam kalorinin 3 ana öğün ve 3 ara öğün olacak şekilde gün içine dağıtılmasıdır. Burada amaç; kan şekerinin düşmesini önlemek ve bu nedenle atıştırmaları önlemektir. Ara öğün almayan veya ana öğünleri atlayan kişilerde kan şekerinde düşmeler olmakta ve fazla kalori alınmaktadır. Bu da zayıflamayı engellemektedir.
S a b a h : *Çay (şekersiz) *Beyaz peynir (1 kibrit kutusu kadar) * 1 dilim kepekli ekmek
A r a ö ğ ü n ( 1 0 . 3 0 ) : *1 meyve
Ö ğ l e : ll Izgara köfte 2 adet (60 gr) *4 yemek kaşığı pilav * Salata *Zeytinyağlı sebze yemeği (4 yemek kaşığı-1 porsiyon)
A r a ö ğ ü n ( 1 5 . 3 0 ) : *1 meyve
A k ş a m : *Zeytinyağlı kabak yemeği *1 küçük yoğurt *2 dilim ekmek