Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 16 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Bunları Biliyor Musunuz?

Lezzet Sofrası



Gelin Tatlısı
HAZIRLANIŞI Şerbet için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Derin bir kabın içinde margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini karıştırın. Unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Yağlanmış cam bir kabın içine hamuru elinizle bastırarak yayın ve baklava dilimi şeklinde kesin. Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyin.
MALZEMELER (14 kişilik)
* 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
*
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
* 1 su bardağı tahin
*
3 yemek kaşığı pekmez
* 1 paket kabartma tozu
*
4 su bardağı un
* Şerbeti için: 3 su bardağı su
*
2 su bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu


Pirinçli Domates Çorbası
HAZIRLANIŞI Önce bir çorba tenceresine tereyağını alıp, eriyince unu katın ve orta ateşte unu pembeleşinceye dek kavurun. Rendelenmiş domatesi, salçayı ve pirinci ekleyerek, 1-2 dakika çevirin. Su ya da et suyuyla beraber, sürekli karıştırarak, çorbayı pişirin. Kaynadıktan sonra
sonra tuzunu katın, 5 dakika kadar orta ateşte tutup, ocaktan alın. Kuru naneyi tereyağında kızdırın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (12 kişilik)
* 4 adet iri boy domates
*
1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı un
*
1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 kahve fincanı pirinç
*
1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 su bardağı su ya da et suyu
*
Üzeri için: 1 tatlı kaşığı nane
* 1 yemek kaşığı tereyağı


Tavuklu Karnıyarık
HAZIRLANIŞI Patlıcanların sap kısmını soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra ters yüz ederek kızartın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu çekene kadar bekletin. Soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet tavuk göğüs eti
*
6 adet patlıcan
* 1 adet kuru soğan
*
2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
*
3 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
*
2 yemek kaşığı sıvıyağı
* Karabiber, tuz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Romantik jestEsra yine ağlıyor
İşte o şarkıMidesinden ameliyat olacak
Nez'in albümü Eylül'de hazırAile arasında nişan
Kıyafet tasarlıyorlar'Moda neşeli bir şeydir'
Baş dönmesiHamilelik şansını...
Hangi hastalığa hangi yiyecek?Derinin yaşlanması
Mucize besin; balAklınızda kalsın
Gerilim tipi baş ağrılarıA'dan Z'ye Hastalıklar
Çizgi ötesiAşırı zayıflık da bir sorun
Emzirerek kanserden korununYumurta maskesi mucizeler...
Yatak odasına en büyük...Muhteşem dudaklar
Tatilde planlı reglAlt Yazı
Sihirli dokunuşlarAlt Yazı..
İki resim arasındaki 7...Mesaj kutusu
GÜNCEL
Ferrari'den Ferrari'den kodese
Ferrari'sinin gazına fazla basan adam, emniyet müdürünü sollayınca...
Tacettinoğlu'na acı veda
Ölümüne tutku
Acı terhis!
Rayda kapkaç
Hükümet Konağı'na bomba
Hırsız dehşeti
SPOR
Anelka Anelka sıkıntısı
Fransız yıldız, bir türlü uyum sağlayamadı. Daum ile arası kötü,...
Son aslan Kıly
Alex depremi
Yeniden doğuş
Galatasaray'da seferberlik...
En önemli zirve
Deniz'e suç duyurusu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 20 C
ANKARA - Par. Bul. 37 C,Par. Bul. 19 C
IZMİR - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 20 C
ANTALYA - Açık 32 C,Açık 22 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 28.140,710 D:% -0,13
DOLAR S: 1,346 D:% 0,26
EURO S: 1,663 D:% -0,27
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu