Gelin Tatlısı HAZIRLANIŞI Şerbet için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Derin bir kabın içinde margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini karıştırın. Unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Yağlanmış cam bir kabın içine hamuru elinizle bastırarak yayın ve baklava dilimi şeklinde kesin. Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. MALZEMELER (14 kişilik) * 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış) * 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi * 1 su bardağı tahin * 3 yemek kaşığı pekmez * 1 paket kabartma tozu * 4 su bardağı un * Şerbeti için: 3 su bardağı su * 2 su bardağı toz şeker * 1 tatlı kaşığı limon suyu
Pirinçli Domates Çorbası HAZIRLANIŞI Önce bir çorba tenceresine tereyağını alıp, eriyince unu katın ve orta ateşte unu pembeleşinceye dek kavurun. Rendelenmiş domatesi, salçayı ve pirinci ekleyerek, 1-2 dakika çevirin. Su ya da et suyuyla beraber, sürekli karıştırarak, çorbayı pişirin. Kaynadıktan sonra sonra tuzunu katın, 5 dakika kadar orta ateşte tutup, ocaktan alın. Kuru naneyi tereyağında kızdırın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. MALZEMELER (12 kişilik) * 4 adet iri boy domates * 1 yemek kaşığı domates salçası * 2 yemek kaşığı un * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1 kahve fincanı pirinç * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 su bardağı su ya da et suyu * Üzeri için: 1 tatlı kaşığı nane * 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuklu Karnıyarık HAZIRLANIŞI Patlıcanların sap kısmını soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra ters yüz ederek kızartın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu çekene kadar bekletin. Soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet tavuk göğüs eti * 6 adet patlıcan * 1 adet kuru soğan * 2 adet domates * 2 adet yeşil biber * 3 diş sarmısak * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 2 yemek kaşığı sıvıyağı * Karabiber, tuz